کاخ سفید: دلایل قانعکنندهای برای استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی نداریم
سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری به اظهارنظر درباره اقدام نظامی احتمالی در سوریه، در واکنش به آنچه ادعا میشود حمله شیمیایی در منطقه غوطه شرطی بوده، پرداخت.
سخنگوی کاخ سفید گفت آمریکا بدون مجوز کنگره هم در سوریه وارد عمل میشود.
وی همچنین افزود باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در حال بررسی واکنش مناسب در سوریه است. ارنست تصریح کرد اوباما تماسهای گستردهای با دیگر متحدین کشورش دارد تا واکنشی مناسبی به نظام سوریه بدهد.
به گفته وی اوباما با مرکل، صدراعظم آلمان و متحدان دیگر آمریکا تماس گرفته است.
جاش ارنست ضمن تکرار ادعاهایی درباره اینکه دولت بشار اسد انبارهایی از سلاحهای شیمیایی در اختیار دارد، گفت دلایل قاطع درباره اینکه نظام سوریه از این سلاحها استفاده کرده وجود ندارد.
ارنست در عین حال ادعا کرد دلایل دیگر نشان میدهند این تنها نظام سوریه است که توانایی استفاده از این سلاح های شیمیایی را داشته است.
سخنگوی کاخ سفید گفت گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره آنچه به زعم وی حمله شیمیایی بوده است هنوز نهایی نشده و تا آخر هفته جاری (تا روز یکشنبه) ارائه میشود.
وی گفت هنوز تصمیمی درباره نحوه واکنش آمریکا به استفاده از سلاحهای شیمیایی در سوریه گرفته نشده ولی رایزنیها با کنگره تا فردا ادامه خواهد داشت.
ارنست همچنین افزود هدف از این اقدام نظامی تغییر نظام سوریه نیست، بلکه اجرای قوانین بینالمللی است.
لفاظیهای جنگطلبانه در سوریه پس از آن بالا گرفت که مقامات کشورهای غربی ادعا کردند در منطقه غوطهالشرقیه از حمله شیمیایی علیه مخالفان استفاده شده است.
استفاده از سلاحهای شیمیایی چند روز پیش در حالی صورت گرفت که بازرسان سازمان ملل به درخواست دولت سوریه به دمشق سفر کرده بودند تا درباره یک حمله شیمیایی دیگر که چند ماه پیش در منطقه خانالعسل صورت گرفته بود، تحقیق کنند.
دولت سوریه هر گونه استفاده از سلاحهای شیمیایی را رد کرده و به بازرسان سازمان ملل اجازه داده در مناطقی که ادعا میشود دولت سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کرده تحقیق کنند.
علیرغم این، دولت آمریکا ضمن کوبیدن بر طبل جنگ در سوریه گفته برای اعتمادسازی دیر شده است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، قدرتهای غربی و متحدان آنان در منطقه به ویژه قطر، عربستان سعودی و ترکیه از شبهنظامیان معارض دولت در سوریه حمایت میکنند.
سخنگوی سازمان ملل از ادامه تحقیقات بازرسان این نهاد بینالمللی در منطقه غوطه شرقی که ادعا شده در آن از حمله شیمیایی استفاده شده تا فردا خبر داد.
سخنگوی سازمان ملل خبر داد فعالیتهای تحقیقاتی تیم بازرسان سازمان ملل در سوریه تا فردا ادامه خواهد گفت.
بانکیمون هم در وین امروز، ضمن اظهار همین نکته گفته این تیم صبح شنبه راهی نیویورک خواهد شد و دبیر کل را در جریان نتایج تحقیقات قرار خواهد داد.
لفاظیهای جنگطلبانه در سوریه پس از آن بالا گرفت که مقامات کشورهای غربی ادعا کردند در منطقه غوطهالشرقیه از حمله شیمیایی علیه مخالفان استفاده شده است.
استفاده از سلاحهای شیمیایی چند روز پیش در حالی صورت گرفت که بازرسان سازمان ملل به درخواست دولت سوریه به دمشق سفر کرده بودند تا درباره یک حمله شیمیایی دیگر که چند ماه پیش در منطقه خانالعسل صورت گرفته بود، تحقیق کنند.
دولت سوریه هر گونه استفاده از سلاحهای شیمیایی را رد کرده و به بازرسان سازمان ملل اجازه داده در مناطقی که ادعا میشود دولت سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کرده تحقیق کنند.
علیرغم این، دولت آمریکا ضمن کوبیدن بر طبل جنگ در سوریه گفته برای اعتمادسازی دیر شده است.
سوریه از سال 2011 صحنه ناآرامی بوده است. بسیاری از مردم و مأموران امنیتی در درگیریهای این کشور از آن زمان کشته شدهاند.
کانادا در حمله به سوریه شرکت نمیکند
نخست وزیر کانادا اعلام کرد که کشورش از متحدان خود در دخالت نظامی در سوریه حمایت میکند اما در حمله احتمالی علیه این کشور شرکت نخواهد کرد.
استفان هارپر نخست وزیر کانادا امروز(پنجشنبه) گفت که کشورش از متحدان خود در باره لزوم دخالت نظامی در سوریه حمایت میکند اما اتاوا در حمله احتمالی شرکت نخواهد کرد.
وی در همین خصوص خاطر نشان کرد، در حال حاضر دولت کانادا طرحی برای داشتن عملیات نظامی ندارد.
در چند روز اخیر کشورهای غربی بهرهبری آمریکا جنگ روانی گستردهای علیه دولت سوریه به راه انداختهاند، این کشورها با متهم کردن دمشق به استفاده از سلاح شیمیایی تهدید به حمله نظامی کردهاند.
دولت سوریه ضمن رد این اتهامات نسبت به عواقب حمله به این کشور که میتواند کل منطقه را با ناآرامی مواجه کند هشدار داده است.
مالکی نگرانی عراق را از دخالت نظامی در سوریه به اطلاع مقامات آمریکا رساند
سازمان ملل: تیم بازرسان بعد از ارائه گزارش خود در نیویورک به سوریه باز میگردد
اخضر ابراهیمی: بازرسان سازمان ملل هنوز مادهای را که در حمله شیمیایی در غوطه شرقی استفاده شده مشخص نکردهاند
این گزارش ضمن اشاره به تعداد افرادی که در سوریه بر اثر جنگ دو ساله در این کشور کشته یا آواره شدهاند، مینویسد: «دیپلماسی با سوریه مستلزم تعامل کامل با روسیه و به خصوص ایران است؛ دو کشوری که از نفوذ بر روی دمشق برخوردار هستند. در غیر این صورت، جنگ با سوریه احتمالاً بدون آنکه چشماندازی برای آن وجود داشته باشد، بدون پایان ادامه خواهد یافت.»
در ادامه این گزارش تصریح شده است که رهبران ایران درباره تبعات مداخله نظامی در سوریه هشدار دادهاند اما موضع تهران درباره سلاحهای شیمیایی و درباره سوریه ممکن است پنجرهای برای تعامل با این کشور باز کند.
تایم مینویسد: «ایران در جنگ با عراق از حمله شیمیایی نیروهای عراقی آسیب دید. با آنکه ایران مسئولیت حمله شیمیایی سوریه را متوجه شورشیهای این کشور دانست، رئیس جمهور این کشور روز 27 آگوست در پیامی نوشت که ایران به جامعه بینالمللی اخطار میکند از تمام توانش برای جلوگیری از استفاده از سلاحهای شیمیایی در هر جای دنیا، به خصوص در سوریه جلوگیری کند.
نخست وزیر سوریه اعلام کرد که ذخایر کافی از همه کالاهای ضروری مردم برای شرایط حساس فراهم است و همه ارگانهای خدمات رسانی در آماده باش به سر میبرند.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری روسیا الیوم، وائل الحلقی، نخست وزیر سوریه اعلام کرد که شرایط کنونی ایجاب میکند که همه طرفها دولتی توانمندیهای ملی و سطح آمادگی خود را بالا ببرند.
وی تاکید کرد: دولت برای تامین کالاهای پزشکی،خدماتی و آذوقه مردم تلاش بی وقفهای را در پیش گرفته است و ذخایز لازم از همه اجناس و کالاها فراهم است.
الحلقی گفت: مردم سوریه ماهیت این جنگ رسانهای را درک میکنند و به کار و زندگی طبیعی خود ادامه میدهند و به دلیل پافشاری مردم بر مقاومت این تهدیدها بیشتر خواهد شد.
نخست وزیر سوریه در نشست کمیته خدمات رسانی دولت این کشور گفت: چالشهای روبه رو بر ما واجب میکند که حمایت تدارکاتی از ارتش قدرتمند خود را بیشتر کنیم و توانمندی ملت خود برای پایداری و مقاومت را مستحکم کنیم.
نخست وزیر سوریه همچنین از آماده باش کامل نیروهای آتش نشانی و دفاع مدنی، اورژانس، بیمارستانها و نهادهای فعال در حوزه نفت و تامین انرژی برق و مخابرات در این کشور خبر داد
نشست پنج عضو دائم شورای امنیت درباره تحولات سوریه برای دومین شب پیاپی بار دیگر بدون نتیجه پایان یافت.
شبکه خبری العربیه در خبری فوری اعلام کرد که نشست پنج عضو دائم شورای امنیت در خصوص تحولات سوریه بار دیگر بدون نتیجه پایان یافته است و کشورهای عضو نتوانستند به توافقی در این زمینه دست یابند.
بر اساس گزارش خبرنگار شبکه خبری المیادین، اعضای این شورا از هر گونه اظهار نظر درباره این نشست خودداری کردند.
شب گذشته نیز اعضای اصلی شورای امنیت نشستی درباره تحولات سوریه برگزار کردند که قرار بود در این نشست پیش نویس قطعنامهای که انگلیس علیه سوریه تهیه کرده بود، بررسی شود اما سفرای چین و روسیه این نشست را به حالت قهر و قبل از اتمام رایزنیهای چند جانبه، ترک کردند.
لفاظیهای جنگطلبانه در سوریه پس از آن بالا گرفت که مقامات کشورهای غربی ادعا کردند در منطقه غوطهالشرقیه از حمله شیمیایی علیه مخالفان استفاده شده است.
استفاده از سلاحهای شیمیایی چند روز پیش در حالی صورت گرفت که بازرسان سازمان ملل به درخواست دولت سوریه به دمشق سفر کرده بودند تا درباره یک حمله شیمیایی دیگر که چند ماه پیش در منطقه خانالعسل صورت گرفته بود، تحقیق کنند.
دولت سوریه هر گونه استفاده از سلاحهای شیمیایی را رد کرده و به بازرسان سازمان ملل اجازه داده در مناطقی که ادعا میشود دولت سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کرده تحقیق کنند. علیرغم این، دولت آمریکا ضمن کوبیدن بر طبل جنگ در سوریه گفته برای اعتمادسازی دیر شده است.
سوریه از سال 2011 صحنه ناآرامی و خشونت تروریستها علیه مردم و مراکز حیاتی این کشور بوده است. بسیاری از مردم و مأموران امنیتی در درگیریهای این کشور از آن زمان کشته شدهاند. بر اساس گزارشهای منتشر شده، قدرتهای غربی و متحدان آنان در منطقه به ویژه قطر، عربستان سعودی و ترکیه از شبهنظامیان معارض دولت در سوریه حمایت میکنند.
مجلس عوام انگلیس به مداخله نظامی در سوریه رای منفی داد
مجلس عوام انگلیس با استفاده از گزینه نظامی علیه سوریه مخالفت کرد و به پیشنهاد دولت رای منفی داد.
شبکه خبری العربیه در خبری فوری اعلام کرد که مجلس عوام انگلیس پیشنهاد دولت این کشور برای اقدام نظامی علیه سوریه را رد کرد.
«دیوید کامرون» نخست وزیر انگلیس بعد از شکست در رای گیری در مجلس عوام انگلیس متعهد شد که در زمینه اقدام نظامی علیه سوریه از نظر این مجلس تخطی نکند.
وی تاکید کرد که نمایندگان نشان دادند که مخالف اقدام نظامی هستند و او هم بر همین اساس عمل خواهد کرد.
بر اساس گزارش بی بی سی، در جلسه پنچشنبه شب پارلمان بریتانیا، 285 نماینده علیه اقدام نظامی در سوریه رای دادند در حالی که 272 نماینده به چنین اقدامی رای موافق دادند.
دولت انگلیس که از چند روز قبل به دنبال یافتن توجیهی قانونی برای اقدام نظامی علیه سوریه بود، امروز گزارش حقوقی خود در این مورد را منتشر کرده و در آن با استناد به «خسارات انسانی و وخامت اوضاع بشری» در سوریه، اقدام نظامی علیه این کشور را مجاز دانسته بود.
هزاران انگلیسی و سوریهای مقیم لندن اعم از طرفداران و مخالفان دولت بشار اسد در اعتراض به جنگ طلبی دولت لندن علیه سوریه، دیروز تظاهرات برگزار کردند.
انگلیس به همراه آمریکا اصلیترین حامیان اقدام نظامی علیه سوریه هستند.
لندن دیروز پیشنویس قطعنامه ضدسوریای را نیز به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد که در صورت تصویب به جامعه بینالملل اجازه میداد برای جلوگیری از آنچه «کشتار بیشتر در سوریه» خوانده شد، وارد عمل شوند. این قطعنامه مشابه همان چیزی است که مجوز حمله به لیبی را صادر کرد.
کامرون دیروز نمایندگان پارلمان را نیز که در تعطیلات تابستانی به سر میبردند، فراخواند.
اصرار آمریکا و انگلیس به حمله به سوریه در حالی صورت میگیرد که نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد اکثریت قریب به اتفاق مردم این دو کشور، مخالف چنین حملهای هستند. بسیاری از کارشناسان نیز به مقامات دو کشور نسبت به تکرار اشتباه سال 2003 در حمله به عراق، هشدار دادهاند.
پس از رای منفی مجلس عوام انگلیس به پیشنهاد دولت مبنی بر دخالت نظامی در سوریه، وزیر دفاع بریتانیا تاکید کرد که این کشور در هیچ اقدام نظامی علیه سوریه شرکت نمیکند.
شبکه خبری اسکای نیوز ، فلیپ هاموند وزیر دفاع انگلیس تاکید کرد که این کشور در هیچ اقدام نظامی علیه سوریه مشارکت نخواهد کرد.
سخنان وزیر دفاع انگلیس اندکی پس از آن صورت گرفت که مجلس عوام انگلیس پیشنهاد دولت برای دخالت نظامی در سوریه را رد کرد.
وزیر دفاع انگلیس در عین حال پیش بینی کرد که حمله نظامی علیه سوریه به رغم عدم مشارکت این کشور در آن به مورد اجرا در آید.
وی تاکید کرد که اقدام نظامی علیه سوریه بدون مشارکت ما انجام می شود.
هاموند با اشاره به عدم مشارکت لندن در جنگ احتمالی علیه سوریه، تاکید کرد که آمریکا از این امر احساس ناامیدی خواهد کرد.
این در حالی است که یک مسئول کاخ سفید به شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا گفت: واشنگتن در صورتی که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا تصمیم بگیرد، به تنهایی برای اجرای حمله به سوریه گام برخواهد داشت.
آمریکا در اقدام نظامی علیه سوریه تنها ماند / اوباما: منافع ما در خطر است
کاخ سفید اعلام کرد که اوباما معتقد است که منافع آمریکا در خطر است و متعهد شده است که استفاده کنندگان از سلاح شیمیایی را مجازات کند.
به گزارش فارس به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، کاخ سفید اعلام کرد که اوباما بر این باور است که منافع آمریکا در خطر است و متعهد شد کسانی را که از سلاح هایی شیمیایی استفاده کردند، مجازات کند.
بر اساس این گزارش، اوباما گفت که کشورهایی که با به کار گیری سلاحهای شیمیایی منشور و تعهدات [بینالمللی] را نقض می کنند، مجازات خواهند شد و رئیس جمهور آمریکا بر اساس منافع واشنگتن تصمیم خود را درباره سوریه مشخص خواهد کرد.
واکنش کاخ سفید پس از آن صورت گرفت که مجلس عوام انگلیس پیشنهاد دولت برای دخالت نظامی در سوریه را رد کرد.
این در حالی است که یک مسئول کاخ سفید به شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا گفت: واشنگتن در صورتی که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا تصمیم بگیرد، به تنهایی برای اجرای حمله به سوریه گام برخواهد داشت.
فلیپ هاموند وزیر دفاع انگلیس تاکید کرد که این کشور در هیچ اقدام نظامی علیه سوریه مشارکت نخواهد کرد.
هاموند با اشاره به عدم مشارکت لندن در جنگ احتمالی علیه سوریه، تاکید کرد که آمریکا از این امر احساس ناامیدی خواهد کرد.
لفاظیهای جنگطلبانه در سوریه پس از آن بالا گرفت که مقامات کشورهای غربی ادعا کردند در منطقه غوطهالشرقیه از حمله شیمیایی علیه مخالفان استفاده شده است.
دولت سوریه هر گونه استفاده از سلاحهای شیمیایی را رد کرده و به بازرسان سازمان ملل اجازه داده در مناطقی که ادعا میشود دولت سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کرده تحقیق کنند. علیرغم این، دولت آمریکا ضمن کوبیدن بر طبل جنگ در سوریه گفته برای اعتمادسازی دیر شده است.
وزیر دفاع آمریکا که در فیلیپین به سر میبرد با توجه به امتناع انگلیس از مشارکت در مداخله نظامی در سوریه تاکید کرد واشنگتن همچنان به دنبال ائتلاف بینالمللی در خصوص پاسخ به سوریه است.
خبرگزاری فرانسه، «چاک هیگل» امروز جمعه در مانیل گفت: ایالات متحده همچنان به دنبال ائتلافی بینالمللی در خصوص پاسخ به استفاده ادعایی از تسلیحات شیمیایی در سوریه است.
این در شرایطی است که پارلمان انگلیس طرح دولت مبنی بر حمله به سوریه را رد کردند و وزیر دفاع این کشور اعلام کرد این کشور در هیچ اقدام نظامی علیه سوریه شرکت نمیکند.
وی در کنفرانسی خبری در پایتخت فیلیپین گفت: رویکرد ما همچنان تلاش برای ایجاد ائتلافی بینالمللی است که با هم اقدام خواهد کرد.
هیگل همچنین گفت واشنگتن به موضع پارلمان انگلیس در مخالفت با هر گونه حملات علیه نظام سوریه احترام میگذارد و تاکید کرد: ما به رایزنی با انگلیس در کنار همه متحدان خود ادامه میدهیم. این رایزنی شامل راههای پیش رو برای پاسخ به استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه است.
وزیر دفاع آمریکا افزود که دولت همچنین به در جریان قرار دادن اعضای کنگره درباره چگونگی پاسخ آمریکا به حمله ادعایی شیمیایی ادامه خواهد داد.
هزاران نفر از مردم آمریکا در شهرهای مختلف این کشور علیه حمله احتمالی دولت آمریکا و متحدانش به سوریه تظاهرات اعتراضی برپا کردند.
شبکه سی بی اس، هزاران نفر از مردم آمریکا در شهرهای مختلف این کشور از جمله در شیکاگو، نیویورک و واشنگتن دی سی علیه حمله احتمالی آمریکا و متحدانش به سوریه تظاهرات کردند.
براساس این گزارش، صدها نفر از مردم نیویورک در میدان تایمز این شهر تجمع کردند و ضمن مخالفت خود با جنگ در سوریه اعلام کردند که باراک اوباما هیچ مدرکی برای اثبات ادعاهای خود علیه بشار اسد ندارد.
در بیانیهای که توسط معترضان منتشر شده آمده است؛ آنها میخواهند با انتشار دروغ استفاده از سلاحهای کشتار جمعی جنگی دیگر راه بیندازند.
معترضان که پلاکاردهای ضد جنگ با خود حمل میکردند شعار میدادند؛ «دست از سوریه بردارید»، «ما شغل میخواهیم نه جنگ».
براساس این گزارش، تجمعهای اعتراضی مشابهی نیز در شهرهای واشنگتن، لسآنجلس، شیکاگو، دربورن، میچ و.. برگزار شد.
در واشنگتن معترضان مقابل کاخ سفید جمع شدند و نسبت به تصمیمات احتمالی دولت باراک اوباما علیه سوریه هشدار دادند.
شبکه ABC نیز گزارش داد که صدها سوری-آمریکایی نیز در شهر نیوانگلند جنوبی علیه حمله آمریکا به سوریه تظاهرات کردند و حمله احتمالی به سوریه را اقدامی اشتباه خواندند.
معترضان در نیوانگلند که از شهرهای مختلف جمع شده بودند مخالفان را عامل حمله شیمیایی هفته گذشته در اطراف دمشق خواندند نه دولت سوریه را.


براساس دستور دستگاه امنیت داخلی عربستان که شبکه خبری " راصد " نسخه ای از آن را به دست آورد؛ همه نیروهای مراکز امنیتی و نظامی عربستان تا اطلاع ثانوی باید در محل خدمت خود بمانند.
منابع خبری نیز اعلام کردند که مراکز امنیتی و نظامی عربستان با توجه به صدور دستور آماده باش همه مرخصی های سالانه و استعلاجی نیروهای خود را لغو کردند.
مسئولان عربستانی همچنین در اعلامیه هائی که آرم شورای همکاری خلیج فارس روی آن دیده می شود، به کاربران سایت های ارتباط اجتماعی درباره انعکاس اخبار مربوط به تحرکات یگان های نظامی یا پیام های محرمانه مسئولان کشوری و لشکری هشدار داده اند.
یکی از این اعلامیه ها کاربرانی را که به انعکاس اخبار مربوط به تحرکات یگان های نظامی یا پیام های محرمانه مسئولان کشوری و لشکری بپردازند ، خائن به دین و کشور توصیف کرده است .
رسانه های غربی اعلام می کنند که عربستان درپی حملات شیمیائی حومه دمشق ، مُجدانه برای مجازات نظام سوریه تلاش می کند .
روزنامه وال استریت ژورنال نوشته است که بندر بن سلطان رئیس سرویس اطلاعاتی عربستان برای فراهم کردن زمینه دخالت نظامی خارجی در سوریه بسیار تلاش می کند.
[ جمعه 92/6/8 ] [ 10:5 عصر ] [ جلال ]